szerencsejatek.zrt

65 éves az Ötöslottó

A Szuperkoncerttel idén a Szerencsejáték Zrt. ikonikus számsorsjátékának születésnapját is ünnepeljük. Az ország kedvenc lottójátéka, az Ötöslottó 1957. március 7-én, vagyis 65 éve indult hódító körútjára. Az Ötöslottó értékesítése 1957. február 13-án kezdődött, az első számhúzást pedig március 7-én tartották. „Reszkess Totó, jön a Lottó!"- a korabeli sajtó már 1957. év elején érezte, hogy az új lottójáték bevezetése komoly konkurenciát jelenthet a sportfogadási játéknak, az Ötöslottó pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket és meghódította az országot.

Az első húzáson nem született telitalálatos, de heten örülhettek négytalálatosuknak, az első jackpotot pedig április 7-én vihették haza. A szerencsés nyertes 855 ezer forintnyi főnyereménynek örülhetett. Az összeg nagyságát az is jól szemlélteti, hogy akkoriban 1 forint volt egy liter tej, 90 fillér volt egy kiló kenyér és 30 fillér egy tojás. A főnyeremény boldog tulajdonosa akkor még nem is tudta, hogy nyerőszámaival történelmet írt, hiszen nem csak az Ötöslottó első főnyereményének nyertesét üdvözölhettük, hanem egy hagyomány elindítóját is. A nyertes saját, valamint gyermekei életkorát játszotta meg, így a 23, 26, 33 és 37 éves gyermekei mellett a 66 éves szerencsés örökre beírta magát a számsorsjátékok történetébe.

Az Ötöslottó 65 éve a magyar lakosság kedvenc számsorsjátékának számít, rekordmértékű halmozódásával pedig a határon túli szerencsevadászokat is a hazai lottózókba csalogatta. A játék 65 éves története során több milliónyi ember arcára csalt mosolyt, százezrek életét változtatta meg gyökeresen, népszerűségével pedig a Szerencsejáték Zrt. sikerének egyik alappillére.


A Szuperkoncert története

A Szerencsejáték Zrt. idén negyedik alkalommal rendezi meg nagyszabású, ingyenes rendezvényét, a Szuperkoncertet, amely idén az Ötöslottó 65. születésnapját is ünnepli. A grandiózus eseményen idén a hazai zenei élet legfelkapottabb előadói lépnek színpadra. Október elsején a Puskás Aréna Szoborparkban a fiatalok elsőszámú kedvence, a VALMAR indítja be az estét, majd az MTVA EMA hazai közönségkedvenc Follow The Flow lép színpadra, az estét pedig Magyarország legsikeresebb énekesnőjének, Rúzsa Magdinak másfél órás, különleges színpadi elemekkel kiegészített show-ja zárja.

A 2021-ben fennállásának 30. évét ünneplő Szerencsejáték Zrt. két év kihagyást követően rendezte meg a Szuperkoncertet, amelyen egyedülálló módon kizárólag hazai zenészek léptek színpadra, a nézőteret Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, valamint Lotfi Begi és barátai töltötték meg. Az eseményt összesen 70 ezren követték figyelemmel, köztük 35 ezren a helyszínen élvezték a koncerteket.

2019-ben mintegy 70 ezer ember volt kíváncsi a Skandináv lottó Szuperkoncertre, amelyen a Wellhello mellett a kanadai rocksztár, Bryan Adams is fellépett a mintegy 500 négyzetméteres színpadon. A tökéletes koncertélményért 550 négyzetméteres LED világítás felelt, amelyből 300 négyzetméter a színpad környékére összpontosult, a hangzásról pedig 200 darab csúcskategóriás hangszóró gondoskodott. A 2018-as eseményre rendkívüli színpadtechnikával készült a Szerencsejáték Zrt., így a koncertet azok is átélhették, akik az óriási érdeklődőszám miatt csak a Kodály köröndnél tudtak megállni.

Az idei esemény egyik különlegessége, hogy a rendezvény ideje alatt a helyszíni értékesítésből befolyt teljes összeget a Szerencsejáték Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlja fel, így támogatva a gyermekek felzárkózását segítő Kapaszkodó programot, melyen keresztül a Szervezet összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő hátrányos helyzetű gyerekeknek biztosítanak a többi közt iskolán kívüli korrepetálást vagy éppen fejlesztő foglalkozást.