Eurojackpot

Az európai lottójáték, az Eurojackpot első nyerőszámait 2012. március 23-án, pénteken, Finnország fővárosában, Helsinkiben húzták ki. Bár az első húzáson jackpot, azaz 5+2 és 5+1 találatos sem született, viszont 5 nyerőszámot ketten is jól találtak el, akik egyenkét közel 43 ezer euróval lettek gazdagabbak. A legelső telitalálatosra 2012. május 11-ig kellett várni, a szerencsés akkor több mint 19 millió eurónak örülhetett. Magyarországon 2014. október 10-én indult hódító körútjára az Eurojackpot, amely a közel 10 éves hazai története során már 4 magyar játékost tett milliárdossá.

A 2017. február 10-i sorsoláson nyert először magyar játékos az Eurojackpot sorsoláson. Akkor bruttó több mint 22 millió eurót, azaz közel bruttó 7 milliárd forintot vihetett haza. A második hazai nyertesre még több mint 2 évet, egészen pontosan 2019. november 22-ig kellett várni. Ekkor Európában hárman is helyesen tippelték meg az 5+2 nyerőszámot, közülük az egyik egy magyar játékos volt. A harmadik hazai játékos a 2021. január 29-i sorsoláson nyert az Eurojackpoton, egyetlen nyertesként akkor bruttó 4 milliárd forintnyi nyereménynek örülhetett. Az eddigi utolsó, negyedik magyar telitalálatos tavaly, 2022. december 10-én született. A 6, 8, 13, 21, 32, valamint a 3 és 6 számok megjátszásával minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereményének - átszámítva mintegy bruttó 31 milliárd forint - boldog tulajdonosává vált. Ugyanezen a húzáson egyébként további két magyar játékos is csupán egy nyerőszámmal maradt el a telitalálattól, ők az 5+1 találatosukkal bruttó 300 millió forinttal lettek gazdagabbak.

A ma már 18 országban elérhető európai lottójáték 10. születésnapja alkalmából, 2022-ben megújult. A március 18-i sorsolást követően a halmozódással elérhető legmagasabb jackpot a korábbi bruttó 90 millió euróról 120 millió euróra emelkedett, március 25-től pedig a heti húzások számát is megduplázták, így a pénteki sorsolás mellett már a keddi számhúzáson is izgulhatnak a játékosok.


Szuperkoncert története

A Szerencsejáték Zrt. idén ötödik alkalommal rendezi meg nagyszabású, ingyenes rendezvényét, a Szuperkoncertet. A grandiózus eseményen idén a hazai zenei élet legfelkapottabb előadói lépnek színpadra. Szeptember 23-án a Puskás Aréna Szoborparkban DR BRS és vendégei indítja be az estét, majd hazánk egyik legnépszerűbb zenésze, aki a TV képernyőjén túl a rádiós listákon és online streaming felületen is meghódította a közönséget, ByAlex és a Slepp zenekar lép színpadra, az estét pedig az egyik legnépszerűbb hazai formáció, a Halott Pénz, másfél órás, különleges színpadi elemekkel kiegészített show-ja zárja, akiket 2018-ban és 2021-ben is jelöltek a „Legjobb magyar előadó” kategóriában a MTV Europe Music Awards-on.

2019-ben mintegy 70 ezer ember volt kíváncsi a Skandináv lottó Szuperkoncertre, amelyen a Wellhello mellett a kanadai rocksztár, Bryan Adams is fellépett a mintegy 500 négyzetméteres színpadon. A tökéletes koncertélményért 550 négyzetméteres LED világítás felelt, amelyből 300 négyzetméter a színpad környékére összpontosult, a hangzásról pedig 200 darab csúcskategóriás hangszóró gondoskodott. A 2018-as eseményre rendkívüli színpadtechnikával készült a Szerencsejáték Zrt., így a koncertet azok is átélhették, akik az óriási érdeklődőszám miatt csak a Kodály köröndnél tudtak megállni.

A 2021-ben fennállásának 30. évét ünneplő Szerencsejáték Zrt. két év kihagyást követően rendezte meg a Szuperkoncertet, amelyen egyedülálló módon kizárólag hazai zenészek léptek színpadra, a nézőteret Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, valamint Lotfi Begi és barátai töltötték meg. Az eseményt összesen 70 ezren követték figyelemmel, köztük 35 ezren a helyszínen élvezték a koncerteket. A tavalyi évben pedig a Szerencsejáték Zrt. ikonikus számsorsjátéknak, az Ötöslottó 35 éves születésnapját ünnepeltük. Puskás Aréna Szoborparkban a fiatalok elsőszámú kedvence, a VALMAR indította be az estét, majd az MTVA EMA hazai közönségkedvenc Follow The Flow lépett színpadra, az estét pedig Magyarország legsikeresebb énekesnőjének, Ruzsa Magdinak másfél órás, különleges színpadi elemekkel kiegészített show-ja zárta.